زانتالاسما چیست؟

زانتالاسما همان چربی است که روی سطح قدامی پلک به وجود می‌آید. این چربی به ‌صورت لکه‌های زرد رنگ چروکیده روی پوست ظاهر و اغلب در سنین بالا اتفاق می افتد.از جمله عوامل مهم ایجاد این ضایعه بالا بودن کلسترول مضر است. اما عوامل مهم دیگری نیز تاثیرگذار است. در ادامه این مقاله از اسکان پویا طب با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با بیماری زانتالاسما در اختیارتان قرار دهیم.

آشنایی با بیماری زانتالاسما

برآمدگی زرد رنگ و کوچکی که کاملا بدون ضرر بوده و زیرپوست پلک تشکیل می‌شود را زانتالاسما می نامند. دلیل اصلی اشخاص به خارج کردن این گونه توده های چربی تمایل آن ها به زیبایی ظاهری است. این توده چربی روی سطح قدامی پلک و نزدیک زاویه داخلی چشم ایجاد می شود. این ضایعه اغلب در سنین بالا ایجاد می شود.

چرا چربی پلک یا زانتالاسما ظاهر می شود؟

ایجاد این ضایعات به عوامل بسیاری همچون ژنتیک، مشکلات کبدی، دیابت و غیره می تواند وابسته باشد، اما مهم ترین دلیل بروز این ضایعات، بالا بودن کلسترول است.

آشنایی با بیماری زانتالاسما

روش های موثر در درمان زانتالاسما

روش های درمانی بسیاری در درمان توده های چربی زرد رنگ مشهور به زانتالاسما وجود دارد. اما سریع ترین، بی خطرترین و ایمن ترین روش در درمان اینگونه توده های چشمی استفاده از پلاسماتراپی است. با استفاده از این روش با حداقل میزان تهاجم و بدون نیاز به برش و خونریزی و تنها با بی حسی موضعی می توان این توده های چربی را درمان نمود.

پلاسماتراپی در درمان زانتالاسما

همانطور که ذکر پیشتر ذکر شد، در این روش از تیغ و برش استفاده نمی شود. در واقع چربی ناحیه پلک با استفاده از دستگاه پلاسماجت تصعید(SUBLIMATION)  میشود. تصعید واژه فیزیکی به مفهوم تبدیل مستقیم جامد به گاز است.این روش درمانی علاوه بر رفع چربی های زیر پوست پلک، در درمان پوست شل شده و چروک های اطراف چشم نیز تاثیرگذار می باشد.

در پلاسماتراپی به علت گرمای شدید ایجاد شده در سطح پوست و کانونی شدن گرما، تحریک بافتی (سلول سازی و کلاژن سازی) در لایه های عمقی پوست نیز رخ می دهد. در انجام اين كار از ۲ تکنیک اسکن کردن و ایجاد اسپارک های نقطه ای استفاده می‌شود.

چرا چربی پلک یا زانتلاسما ظاهر می شود؟

پلاسماتراپی مناسب چه افرادی است؟

پلاسماتراپی با دستگاه پلاسماجت به دلیل ایجاد اسپارک های ظریف 1/0 میلیمتری و عدم ایجاد هیچ نوع دود و بخار سمی یکی از ایمن ترین روش های درمانی در درمان بیماری ها و ضایعات پوستی خصوصا نواحی حساس چون پوست پلک به شما می آید. امروزه این روش درمانی به دلیل دارا بودن مزایایی که به آن ها خواهیم پرداخت، از محبوبیت بالایی در میان افراد برخوردار می باشد.

  • افرادی که از جراحی و یا بیهوشی هراس دارند.
  • افرادی که افتادگی خفیف تا متوسط پلک داشته و قصد ترمیم آن را دارند.
  • افرادی که مبتلا به افتادگی یکطرفه بوده و در صورت جراحی، پلاسماتراپی موجب به عدم تقارن شود.
  • افرادی که قبلا جراحی پلک کرده اند و قصد اصلاح نامتقارنی پلک خود را دارند.
  • افرادی که تحمل دوران نقاهت های جراحی، اسکار بخیه، تورم و غیره برایشان اجتناب ناپذیر می باشد.
  • افرادی که داروهای وارفارین، دیابت و غیره مصرف می کنند و روند بهبود زخم در آن ها کند می باشد.

و موارد مشابه بسیار دیگر که در مشاوره های پزشکی مشخص می گردد.

روش های موثر در درمان زانتالاسما

عوارض پلاسما تراپی چیست؟

پلاسما تراپی تقریبا هیچ عارضه ای ندارد. تنها تورم و دلمه های ایجاد شده بعد از عمل که حدود سه روز تا یک هفته باقی می ماند، از عوارض معمول این درمان بشمار می آید. گاهی اوقات پوست محل تحت درمان طی یک هفته از بهبودی بسیار بالایی را به دست خواهد آورد. مهمترین ویژگی در این روش درمانی عدم خونریزی و عملکرد کاملاً طبیعی پلک بلافاصله پس از درمان می باشد.

ممنوعیت های عمل پلاسما

طی بررسی های انجام شده در کلینیک های اروپا این عمل بر روی ۱۰۰۰ بیمار ( ۸۰۰ خانم و ۲۰۰ آقا) در سنین بین ۲۳ تا ۸۲ سال و با میزان افتادگی های متفاوت در ناحیه پلک و حتی افراد سیگاری انجام شده است. نکته مهم اینکه ۱۰۰ درصد بیماران از عمل راضی بوده و هیچ یک عوارض ماندگاری را تجربه نکرده اند.

پلاسماتراپی در درمان زانتالاسما

مراقبت های پس از پلاسماتراپی

در پلاسما تراپی با دستگاه جت پلاسما، نیاز به بستری و طی کردن دوران نقاهت خاصی بعد از عمل نیاز نمی باشد. بلافاصله بعد از عمل فرد قادر به باز کردن چشم‌ هایش بوده و میتواند به فعالیت های روزمره خود بپردازد. همچنین استفاده از کمپرس یخ به مدت دو روز توصیه می شود. پس از انجام پلاسما تراپی پلک قرمز و کمی متورم می شود و معمولا طی دو الی سه روز اول هنگام خوابیدن، موقعیت سر بهتر است در زاویه ۳۰ درجه بالاتر قرار گیرد.

روی نقاط کار شده دلمه های کوچک قهوه ای رنگ ایجاد می شود که نباید به هیچ عنوان آن ها را خراشید و یا کند. این زخم ها بصورت خود به خود بین ۷ تا ۳ روز بعد بهبود می یابند. برای پوشش پلک بجای پانسمان از کرم ترمیم کننده یا آنتی بیوتیک برای بهبود هرچه سریعتر زخم ها استفاده میشود. بهتر است طی 48 ساعت از آب زدن به پشت پلک خودداری کنید.

کاربردهای دستگاه پلاسماجت چیست؟

عوارض پلاسما تراپی چیست؟

  • کلوییدها (گوشت اضافه)
  • آنژیوما (خال های مویرگی)
  • لیفت صورت و گردن و بدن
  • خال های مسطح و برجسته
  • برطرف کردن زگیل (پوست و تناسلی)
  • زانتالاسما ( توده های برجسته و زرد رنگ پلک)
  • بلفاروپلاستی غیر جراحی (ترمیم مشکلات پلک ها)
  • اسکار
  • کوچک کردن بینی های گوشتی بدون عمل جراحی
  • زیبایی واژن (ترمیم بخش بیرونی دستگاه تناسلی خانم ها)
  • درمان لک پا و صورت (تجمع رنگدانه های پوست مانند کک و مک، لک و …)
  • درمان استرچ مارک (ترک های پوستی به وجود آمده ناشی، چاقی، لاغزی یا حاملگی)
  • بیرون زدگی چربی پلک (پف پلک بالا) چه در بخش داخلی پلک و چه در بخش وسط پلک بالا

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین رای 0 / 5. تعداد رای: 0

نظری ثبت نشده است!

محمد حسین حقانیمشاهده نوشته ها

محمد حسین حقانی هستم. مترجم و کارشناس تولید محتوا در زمینه سلامت و زیبایی. خرسندم که با انتشار مقالات و دانستنی‌های متعدد در این زمینه، سعی در افزایش سطح آگاهی شما عزیزان دارم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *