درمان لک مادرزادی با لیزر

لک‌ های مادرزادی از نواقص رنگی هستند که از زمان تولد بر روی پوست دیده می‌شوند. این لک‌ها در اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی ظاهر می‌شوند و ممکن است به رنگ‌های آبی، سیاه، صورتی، بنفش، قهوه‌ای یا سفید باشند. این لک‌ های مادرزادی معمولا بدون درد و ضرر می‌باشند؛ اما بهتر است برای اطمینان بیشتر به خصوص در زمانی که تغییرات سریعی در ظاهر آن‌ها رخ می‌دهد، توسط پزشک معاینه شوند. در این مقاله از اسکان پویا طب ، به بررسی کامل درمان لک مادرزادی با لیزر خواهیم پرداخت. پس تا آخر این مقاله با ما بمانید. 

لک مادرزادی چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، لک مادرزادی از زمان تولد روی پوست ظاهر شده و به رنگ‌ها و شکل‌های مختلفی است. لک مادرزادی یا ماه گرفتگی به دو گروه اصلی تقسیم می‌شود که عبارت است از: 

  • لک هایی با پوست قرمز رنگ

این لک‌ها در اثر همپوشانی عروق خونی و رشد غیر طبیعی آن‌ها به وجود می‌آیند. 

  • لک هایی با پوست قهوه‌ای رنگ 

این لک‌ها با پوست قهوه‌ای، در اثر تجمع بیش از حد ملانین شکل می‌گیرند. 

انواع لک مادرزادی کدام است؟

لک‌ های مادرزادی به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که عبارت است از: 

  • لک های سالمون
  • خال مادرزادی 
  • لک های شیر قهوه‌ای 
  • لک مغولی 
  • همانژیوم توت‌فرنگی 
  • لک شرابی 

لک های سالمون

 این لک‌ها به رنگ صورتی روشن هستند که به شکل مسطح و ظریف بر روی پوست دیده می‌شوند. این لک‌ها معمولا در پشت گردن، لب بالا، بین ابرو و در پلک بالا وجود دارند. 

در مواقعی که روی پوست صورت خود، لک مشاهده کردید و قصد اطلاع از دلایل بروز آن را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما مقاله «دلایل ایجاد لک صورت چیست؟» را مطالعه کنید.

خال مادرزادی

این خال‌ها معمولا به رنگ قهوه‌ای هستند و می‌توانند در تمامی نواحی بدن ایجاد شوند. برخلاف انواع دیگر ماه گرفتگی، این خال‌ها می‌توانند نگران‌کننده باشند و در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست هستند. 

انواع لکهای مادرزادی کدام است؟

لک های شیر قهوه ای

به لک‌هایی صاف و گرد گفته می‌شود که محدوده رنگی آن‌ها، قهوه‌ای روشن تا شکلاتی است. این لک‌ها می‌تواند در زمان تولد و کمی پس از آن ظاهر شوند و با افزایش سن برطرف نخواهند شد. 

لک مغولی

لک‌ های مادرزادی مغولی به رنگ آبی یا آبی خاکستری هستند که روی پوست‌های تیره‌تر اثر می‌گذارند. این ماه گرفتگی زمانی ظاهر می‌شود که سلول‌های تولیدکننده ملانین در لایه‌های عمیق درم که ملانین را ذخیره کرده‌اند، به دام می‌افتد.

همانژیوم توت‌ فرنگی

این خال مادرزادی، برجسته و زبر می‌باشد و معمولا به رنگ‎های آبی، بنفش و قرمز است. همانژیوم توت‌فرنگی ممکن است در تمامی نواحی بدن با شکل، رنگ و اندازه‌های مختلفی دیده شود. لازم به ذکر است که این خال معمولا تا سن 9 سالگی از بین خواهد رفت و ممکن است آثار خفیف بی‌رنگی در محل ضایعه باقی بماند. 

لک شرابی

لک شرابی معمولا به رنگ‌ بنفش مایل به قرمز هستند. این ماه گرفتگی، از اتساع مویرگ‌های خونی که رشد طبیعی ندارند، در نزدیکی سطح پوست شکل می‌گیرند. 

درمان لک مادرزادی با لیزر چگونه است؟

لک مادرزادی با کمک روش‌های مختلفی انجام می‌شود که هرکدام می‌توانند تاثیرات خوبی بر درمان این لک‌ها داشته باشند. درمان لک مادرزادی با لیزر یکی از بهترین و امن‌ترین روش‌ها به شمار می‌آید که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت. 

در این روش پزشک با استفاده از انرژی لیزر، محل دقیق ماه گرفتگی را مورد هدف قرار می‌دهد و ساختار مولکولی ملانین را تغییر می‌دهد؛ از این رو دیگر ملانین توسط فیزیولوژی بدن تشخیص داده نمی‌شود و سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را در مدت 3 الی 4 هفته تجزیه کند. 

برای درمان لک مادرزادی با لیزر چند جلسه لازم است؟

به طور کلی، برای از بین بردن ملانین در لک های مادرزادی و بازگرداندن پوست به رنگ طبیعی، 3 الی 7 جلسه لازم است. این تعداد جلسات بسته به میزان ملانین در لک های مادرزادی است. درمان لک مادرزادی با لیزر یک روش غیرتهاجمی و بدون درد است که به زمان خاصی برای درمان نیاز ندارد و شما می‌توانید بلافاصله بعد از انجام آن، به فعالیت‌های روزمره خود بپردازید. 

درمان لک های مادرزادی با لیزر با چه دستگاه هایی انجام می شود؟ 

برای درمان لک های مادرزادی می‌توانید از دستگاه‌های مختلفی استفاده نمایید که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت. 

  • لیزر آرگون 
  • لیزر PDL 

قبل از درمان لک مادرزادی با لیزر چه اقداماتی باید انجام دهیم؟

اگر قصد درمان لک های مادرزادی با لیزر را دارید، برای اثرگذاری بیشتر، بهتر است اقداماتی انجام دهید که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت. 

  • از تماس مستقیم با نور خورشید پرهیز نمایید. 
  • استفاده منظم از ضد آفتاب مناسب را فراموش نکنید. 

نکات ضروری قبل از لیزر لکهای مادرزادی چیست؟

  • موهای منطقه لیزر را بتراشید. 
  • اگر پوست تیره‌ای دارید، یک ماه قبل از لیزر از داروهای روشن‌کننده استفاده نمایید. 
  • در صورت داشتن سابقه تبخال در محل لیزر، از داروهای ضد تبخال استفاده کنید. 

بعد از درمان لک مادرزادی با لیزر چه اقداماتی لازم است؟

همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، درمان این لک‌ها به کمک لیزر نیاز به دوران نقاهت خاصی ندارد. تنها مواردی که بهتر است انجام شود، عبارت است از: 

  • روی محل لیزر شده برای 15 دقیقه کیسه یخ قرار دهید. 
  • از کرم ضد التهاب مثل فلوئوسینولون استفاده نمایید. 
  • از کرم ضد آفتاب مناسب استفاده نمایید.

آیا درمان ماه گرفتگی به روش خانگی امکان‌پذیر است؟

استفاده از روش‌های خانگی برای انواع ماه گرفتگی مناسب نیست؛ اما برای آن‌هایی که قابل درمان هستند، استفاده از آبلیمو، محلول ید، روغن زیتون و آب گوجه‌فرنگی می‌تواند مفید باشد.

درمان لکه‌ های شیر قهوه‌ ای به چه صورت است؟

درمان این لکه‌ها با روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است؛ اما بهترین و امن‌ترین روش درمان آن‌ها، استفاده از لیزر می‌باشد.

آنچه در این مقاله آموختیم

در این نوشته سعی کردیم شما را با نحوه درمان لک مادرزادی با لیزر و انواع لک های مادرزادی آشنا کنیم. اگر شما هم به این لک‌ها دچار هستید، استفاده از لیزر یکی از بهترین روش‌ها به شمار می‌آید؛ زیرا دوران نقاهتی ندارند و شما بلافاصله بعد از درمان می‌توانید به فعالیت‌های روزمره خود بپردازید. لازم به ذکر است که اقدامات بعد از لیزر درمانی را مانند استفاده از ضد آفتاب مناسب و تراشیدن موهای محل لیزر را فراموش نکنید. 

لیزر PDL یکی از مناسب‌‌ترین لیزرها برای درمان لک های مادرزادی است که می‌توانید از آن‌ها استفاده نمایید. شما به کمک شرکت تجهیزات پزشکی اسکان پویا طب، می‌توانید به تجهیز کلینیک زیبایی بپردازید. 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین رای 0 / 5. تعداد رای: 0

نظری ثبت نشده است!

محمد حسین حقانیمشاهده نوشته ها

محمد حسین حقانی هستم. مترجم و کارشناس تولید محتوا در زمینه سلامت و زیبایی. خرسندم که با انتشار مقالات و دانستنی‌های متعدد در این زمینه، سعی در افزایش سطح آگاهی شما عزیزان دارم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *