لیزر موهای زائد چگونه انجام می‌شود؟

امروزه تکنولوژی های بسیاری، در زمینه رفع موهای زائد بکار گرفته می شود. از جمله این تکنولوژی ها می توان به سیستم های آی پی ال، اس اچ آر و ایلایت که مبتنی بر نور می باشند اشاره داشت، مانند دستگاه های RIOXY, OSCAR و غیره. از جمله تکنولوژی های برتر در این زمینه، می توان به لیزرها که در سطح وسیع تر و با محبوبیت بیشتری در جامعه امروز رواج پیدا کرده اند، مانند دستگاه های چند طول موج آیس پلاتینا، دایود بلومون و غیره اشاره داشت.

تفاوت IPL  با لیزر چیست؟

فهرست محتوا نمایش

تفاوت نخست، در طیف متنوع طول موج های آن هاست. ساطع و شلیک شدن نور فیلتر شده ضربانی، توسط این لامپ، در چنین طیف وسیع و گسترده ای، قابلیت ها و توانایی های وسیعی را در درمان ضایعات پوستی و عروقی و نیز جوانسازی پوست، در این سیستم ایجاد کرده است. این ویژگی مهم (تنوع در ایجاد طول موج های مختلف انرژی در یک دستگاه واحد) در لیزر وجود ندارد؛ چرا که دستگاه های مختلف لیزر، هر کدام بنا به طول موج معینی، از نوری که از خود ساطع می کنند، حوزه عمل محدود و معینی را تحت تأثیر و درمان قرار می دهند، که البته این محدودیت، در دستگاه لیزر دایود بلومون نیز با وجود اسکن آنالایزر پوست، افزایش یافته است.

تفاوت لیزر با آی پی ال چیست؟

از جمله تفاوت های دیگر لیزر و  IPL، در حوزه کروماتیک های نور یا طیف رنگ هایی است که هر کدام از این سیستم ها، ممکن است به وجود آورند. لیزر، مونوکروماتیک است؛ به این معنی که بنا به طول موجی که ایجاد و از خود ساطع می نماید، فقط یک رنگ از طیف نور را در خود دارد، ولی IPL طیف گسترده و وسیعی از طول موج را ایجاد می کند و مولتی کروماتیک است. آی پی ال، رنگ های متنوع و مختلفی دارد که هر کدام می توانند ضایعه ای را تحت درمان قرار دهند.

چه خطراتی در از بین بردن موهای زائد با لیزر وجود دارد؟

لیزر و IPL برای مدتی قریب به 15 سال برای حذف موهای زائد به کار گرفته شده اند. همچنین در این سال ها، بی خطر بودن آن به اثبات رسیده است. در صورتی که درمان توسط پزشک آشنا به لیزر و آموزش دیده، انجام شود و دستگاه درست تنظیم شود، عارضه ای به وجود نخواهد آمد.

آیا رفع موهای زائد با لیزر دردناک است؟

یکی از مزایای دستگاه های لیزر و IPl و ایلایت Elight معرفی شده در این مقاله (Bluemoon, Oscar , Rioxy)، آن است که در طول درمان، نیازی به استفاده از داروهای بی حس کننده نیست. زمانی که اشعه لیزر، به پوست تابیده می شود، تنها سوزش مختصری احساس می شود که آن هم توسط ژل های خنک کننده، یا دستگاه های خنک کننده مخصوص به حداقل می رسد. با لیزر های جدید موجود، درمان تمامی نقاط بدن و نواحی حساس نیز به راحتی امکان پذیر است.

تعداد جلسات مورد نیاز درمانی، معمولا چند جلسه خواهد بود؟

تعداد جلسات درمان، به ناحیه مورد نظر، تراکم موها و چرخه رشد مو وابسته است. چرخه رشد یک فولیکول مو، از 3 مرحله آناژن (مرحله فعال)، کاتاژن (مرحله کندی رشد) و تلوژن (مرحله استراحت فولیکول) تشکیل شده است. اشعه لیزر، در مرحله آناژن مو مؤثر است. عواملی نظیر سن، وزن، رژیم غذایی، وضعیت هورمونی و داروها روی چرخه رشد مو تاثیر بسزایی دارند. مطالعات علمی نشان داده اند که، در اکثر افراد، 4 تا 8 جلسه درمان به فواصل 4 تا 8 هفته، برای به دست آوردن نتیجه مطلوب لازم است. البته تعداد جلسات در هر فرد، بسته به وضعیت خاص بدن وی، ممکن است متغیر باشد.

تعداد جلسات درمانی با لیزر ipl

هر جلسه درمان با لیزر چه مدت زمان طول می کشد؟

مدت زمان درمان در هر جلسه، به تراکم موها و مساحت منطقه تحت درمان بستگی دارد. نواحی کوچک، نظیر چانه یا پشت لب، در عرض 10 دقیقه درمان می شوند؛ در حالی که درمان نواحی وسیع تر؛ نظیر ساق پا، زمان بیشتری به طول می انجامد. ضمنا، دستگاه های معرفی شده در این مقاله، دارای یک لامپ بزرگ می باشند که می توانند در درمان مو های زائد کل بدن زمان را به نصف کاهش دهند.

 هزینه درمان با لیزر چقدر است؟

در مقایسه با درمان های سنتی، مانند وکس با موم (waxing)، دستگاهای موکن (Epi Lady) یا کرم های موبر که باید در تمام عمر فرد استفاده شوند، هزینه 4 تا 8 جلسه درمان با لیزر قطعا مقرون به صرفه خواهد بود. هزینه درمان، به منطقه ای که درمان می شود نیز بستگی دارد.

چه مناطقی از بدن با لیزر و IPL قابل درمان هستند؟

به دلیل کیفیت بالای دستگاه های (Rioxy , Oscar) تمام نواحی بدن، قابل درمان می باشند. نواحی عمده عبارتند از: صورت شامل پشت لب ها، چانه و گردن، گونه ها، دور ابرو، پیشانی، گوش، پستان، وسط سینه، شکم، پشت، زیر بغل، ساعد، بازو، شانه ها، ساق پا، ران، کشاله ران، خط مایو، باسن.

 آیا نوع پوست تاثیری در درمان دارد؟

به صورت کلی، بازدهی لیزر در افراد دارای پوست روشن و موهای تیره و ضخیم مؤثرتر است. مطالعات نشان داده اند لیزر Nd:YAG و Bluelaser برای پوست سبزه و لیزر Alexandrite برای پوست های روشن بهتر است. دستگاه IPL و دستگاه ایلایت Elight موجود توانایی درمان تمامی تایپ های پوست و مو را دارا هستند.

البته، در موهای کاملا سفید، تکنولوژی پیشرفته و دارای تائیدیه FDA آمریکا؛ یعنی SHR که نوع پیشرفته لامپ های زنون به شمار می آید، توانسته معضل دستگاه های Elight و IPL را در این زمینه رفع گرداند. البته این تکنولوژی، در دستگاه های Rioxy و Oscar به کار گرفته شده است. رنگ پوست ایرانی ها، بر اساس درجه بندی انواع پوست، معمولا سه یا چهار بوده و IPL ها و لیزر الکساندرایت و خصوصا دایود برای رفع مو مناسب می باشد.

تاثیر رنگ پوست در لیزر موهای زائد

مراقبت های لازم قبل از انجام درمان لیزر چیست؟

اگر سابقه تبخال دارید و یا مستعد بروز کلوئید (گوشت اضافی در محل زخم های قدیمی) هستید، حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. بهتر است، از 1 ماه پیش و پس از لیزر، در معرض نور آفتاب قرار نگیرید و از یک کرم ضد آفتاب با SPF حداقل 30 استفاده نمایید. در طول این مدت، نباید از کرم های برنزه کننده یا سالن های مخصوص برنزه شدن استفاده شود. موهای ناحیه مورد نظر را 2 روز قبل از لیزر، اصلاح (shave) نمایید.

پس از درمان با لیزر، از کرم های مخصوصی که توسط پزشک‌تان تجویز می شود، استفاده نمایید. به مدت 3 روز از اصلاح کردن موها، خودداری نمایید و تا زمانی که قرمزی و حساسیت پوست کاملا برطرف نشده است، از استفاده از لیف و مالش دادن ناحیه تحت درمان بپرهیزید.

آیا درمان با IPL دارای عوارض خاصی است؟

پس از لیزر درمانی، امکان ایجاد مختصری التهاب و قرمزی، در ناحیه تحت درمان طبیعی است، اما حداکثر پس از مدت یک روز، قرمزی و تورم، کاملا از بین می رود. درمان با IPL نیاز به هیچگونه آمادگی خاصی نداشته و می تواند در هر زمان از سال، انجام شود.

آیا می توان IPL را برای رفع موهای زائد مردان نیز به کار برد؟

بله. در مواردی که آقایان تمایل به انجام این کار داشته باشند، می توانند در ناحیه خط ریش، گردن، ابروها یا در ناحیه اندام ها و تنه از لیزر استفاده کنند.

میزان کاهش موهای زاید در پایان جلسات چقدر است؟

در پایان جلسات مقدار موهای زائد به میزان 80% تا 100% کاهش می یابد.

IPL فتو فاسیال چگونه کار می کند؟

در این نوع وسیله غیر لیزری و پزشکی، پالس های نرمی از نور مرئی به سطح پوست تابانده می شود. طی درمان، پالس های نوری پوست را هدف قرار داده و به طور موثر موجب حذف قرمزی و عروق مویینه شکسته شده پوست، رفع هیپرپیگمانتاسیون (لکه های قهوه ای و تیره صورت) و آسیب های ناشی از نور خورشید، منافذ باز، چین های ظریف و وضعیت های روزاسه ای می شود. تعدادی از افراد درمان شده پیلینگ شیمیایی یا میکرودرم ابریژن را در ترکیب با IPL جهت بهبود نتیجه انتخاب می کنند.

در زمان درمان با IPL چه اتفاقی می افتد؟

درست قبل از درمان با IPL پزشک متخصص، شما را توسط، پوشش چشمی و استفاده از ژل در مناطق تحت درمان محافظت می کند در حین درمان دسته خنک و شیشه ای IPL به صورت نرم روی پوست شما قرار می گیرد سپس پالس های نوری به سطح پوست منتقل میشوند. برخی در این زمان، دچاراحساس کوتاه و خفیف نیشگون مانند می شوند.

پس از درمان با IPL چه اتفاقی می افتد؟

بلافاصله پس از درمان با IPL شما ممکن است قرمزی مختصری روی پوست خود مشاهده کنید، که طی چند ساعت برطرف می شود. لکه های ناشی از آفتاب و لکه های پیری به طور موقت تیره می شوند و طی 1 تا 3 هفته لکه های تیره نیز محو شده و سپس به طور کامل ازبین می روند.

چه زمانی نتایج را می توان مشاهده کرد؟

تعدادی از افراد بهبودی واضح را طی درمانهای اولیه شاهد خواهند بود. IPL فتو فاسیال موجب بهبودی تدریجی با نتایج عالی طولانی مدت می شود. شما متوجه کاهش قرمزی، فلاشینگ و مویرگ های باز شده خواهید شد. پوست شما از آسیب های ناشی از خورشید، چین های ظریف و منافذ متعدد بهبود پیدا خواهد کرد و پیگمانتاسیون های نامنظم کوچک می شوند. نتایج درمان با IPL به طور تیپیک پس از یکسال یا بیشتر خواهد بود.

آیا در گذر زمان لکه ها و قرمزی پس از بهبود باز خواهند گشت؟

بازگشت لک های درمان شده بعید است، اما چنانچه در گذر زمان و در صورت عدم رعایت نکاتی چون استفاده از ضد آفتاب، تغذیه نادرست و غیره سال های بعد لکه های جدید، ظاهر خواهند شد، که البته قابل درمان نیز هستند. استفاده از ضد آفتاب، رعایت نکات و غیره جهت کاهش صدمات ناشی از آن و ایجاد لکه های جدید و قرمزی مفرط، ضروری می باشد.

درمان لکه‌های پوستی با لیزر

لیزر چگونه موهای زائد را تخریب می کند؟

اشعه لیزر به طور اختصاصی رنگدانه ملانین موجود در فولیکول مو را هدف قرار می دهد و با گرم کردن آن موجب تخریب مو می شوند، بدون آنکه هیچ گونه آسیبی به بافت های اطراف وارد شود.

آیا از بین بردن موهای زائد می تواند منجر بروز مشکلات ثانویه شود؟

لیزر برای مدتی قریب به 15 سال برای درمان موهای زائد به کار گرفته شده و در این سال ها بی خطر بودن آن به اثبات رسیده است. آمار چند ساله مراکز درمانی بیانگر آن است که عوارض درمان بسیار نادر و گذرا بوده است.

مزیت های IPL نسبت به درمان های دیگر چیست؟

در درمان لیزر و پیلینگ های شیمیایی عمیق، بیماران اغلب  ناحیه درمان شده را بخاطر تورم و قرمزی پنهان می کنند. میکرودرم ابریژن ناهمواری های پوست را برطرف می کند، اما روی تمام ضایعات نظیر قرمزی، برافروختگی و شکنندگی مویرگ ها تاثیر بسزایی نخواهد داشت. بالا کشیدن پوست صورت و دیگر اعمال جراحی برای بیماران جوان تر و خانم هایی که زایمان کرده اند و می خواهند به سادگی و بدون صرف زمان ظاهر خود را بهبود بخشند بسیار تهاجمی است.

آیا لیزر در درمان جوش صورت (آکنه) موثر است؟

منبع نوری IPL با استفاده از نور و گرما باعث نابودی P. acnes میشود این تکنولوژی که به فناوری LHE معروف است روش نوینی در درمان آکنه محسوب میشود. در یک بررسی که بر روی ۲۰ نفر انجام شد حدود ۸۵ درصد بیماران بهبودی بیش از ۵۰% ضایعات آکنه را طی ۴ هفته تجربه کرده اند. در یک بررسی دیگر که بیماران ۵ جلسه لیزر به فاصله ۲ هفته داشتند، بهبود حدود ۷۰%را در ضایعات التهابی و غیر التهابی جوش خود شاهد بودند. از طرف دیگر، لیزر IPL در درمان قرمزی بعد از درمان آکنه نیز بسیار موثر است. برای از بین بردن قرمزی بعد از آکنه شاید یک جلسه IPL نیز کافی باشد.

البته روش نوین آراف فرکشنال میکرونیدلینگ با دستگاه ویواسه (VIVACE) یکی از درمان های قطعی در رفع آکنه های پوستی و اسکارهای فرو رفته ناشی از آن به شمار می آید.

آیا می دانید چروک ریز صورت و قرمزی پوست و منافذ باز را با لیزرهای پیشرفته جدید بدون استفاده از هیچگونه تزریق و یا نیاز به استراحت و یا پانسمان از بین برد؟

IPL یک روش غیرتهاجمی برای درمان آسیب های پوستی ناشی از آفتاب و پیری پوست نیز می باشد؛ بدون اینکه آسیبی به سطح پوست برسد. طول موج خاصی از IPL به طور انتخابی، عروق مویرگی متسع پوست و لکه های قهوه ای ناشی از آفتاب را از بین می برد. همچنین حرارت ایجاد شده در پوست، موجب بازسازی کلاژن و سفت تر شدن پوست در عمق می شود. IPL به تنهایی جهت درمان ضایعات رنگ پوست، رفع قرمزی سطح پوست و جوانسازی پوست به کار می رود. جلسات درمانی آن از 3 تا 6 جلسه متغیر است که با فاصله 3 تا 4 هفته انجام می شود.

IPL جهت درمان مویرگ های باز پوست که عامل اصلی قرمزی پوست هستند، لکه های پیگمایی پوست، منافذ باز پوست، چروک ریز، بزرگی غدد چربی پوست، جوش صورت و برخی از اسکارها مفید می باشد. IPL عوارض چندانی ندارد، اما مختصر قرمزی در محل تحت درمان ایجاد می شود که طی چند ساعت بعد از بین می رود.

در بعضی موارد که بیمار، کک و مک تیره دارد، ممکن است دلمه کوچکی روی این لکه ها بسته شود که در طول چند روز بعد، خود به خود افتاده و کک و مک ها را کم رنگ تر می کند. همچنین باعث بهبود اسکارها و فرورفتگی های پوستی و تنظیم ترشح چربی و منافذ پوست می شود.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین رای 0 / 5. تعداد رای: 0

نظری ثبت نشده است!

محمد حسین حقانیمشاهده نوشته ها

محمد حسین حقانی هستم. مترجم و کارشناس تولید محتوا در زمینه سلامت و زیبایی. خرسندم که با انتشار مقالات و دانستنی‌های متعدد در این زمینه، سعی در افزایش سطح آگاهی شما عزیزان دارم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *